25. 11. 2013.

One Woman's Trash is Another Woman's Treasure

Hello!

Iz ove haljine se praktično ne skidam! Dobila sam ju od prijateljice Ane, kojoj je, nakon godina nošenja dosadila, i od tada je na meni u bezbroj kombinacija... Odličan način za obnovu garderobe u ovim recesijskim vremenima - razmjena s prijateljicama/sestrama/mamom... U ovom sam ju postu kombinirala s kožnom jaknom i ravnim čizmama, a danas malo elegantniji look:

I simply can't stop wearing this dress! I've got it from my friend Ana, who just got bored with it, after she was wearing this dress for several years. For me, perfect new catch! In this post I was wearing it with leather jacket, and today a little bit more elegant look:

Baloner/Trench: MaxMara, haljina/dress:Zara, remen/belt: no name, cipele/shoes: Cinti, čarape/socks: Xnation

Vesta/sweater: Sisley, torba/bag: Ulični Ormar, prstenje/rings: Michal Negrin and Anibasdesign
Inače, baloner sam kupila ljetos u Muggi, u ogromnom MaxMarinom outletu. Ponuda je izvrsna, cijene su višestruko manje od cijena na koje smo navikli od MaxMarinih marki, a Muggia je na dva sata od Zg-a, blizu Trsta. Stoga, ukoliko ste za kupovinu "ozbiljnih" komada poput kaputa, balonera, torbi ili cipela, početkom siječnja počinje i sniženje, pa put pod noge i pravac Muggia!

Želim vam svima uspješan i zanimljiv tjedan!
Pusa, Ilina

Wish you a lovely and productive week!
Kiss, Ilina

22. 11. 2013.

Interliber ulov

Hello! 

Kao svake, i ove smo godine posjetile Interliber, sajam knjiga koji uvijek nestrpljivo čekamo. Najnoviji naslovi po sajamskim cijenama i ogromna sniženja knjiga ono je što nas svake godine iznova privlači :)

A što smo, između ostalog, kupile?

Dorin ulov:

Sin Gospodara Siročadi - Adam Johnson



Knjiga koja je ove godine osvojila Pulitzerovu nagradu za književnost bila je moj prvi i musthave 'ulov' na Interliberu. Tematika je intrigantna i meni strašno privlačna; kako izgleda prosječan život u Sjevernoj Koreji, potpuno nadrealnoj zemlji u kojoj ljudi i dan danas, u 21. stoljeću, nemaju pojma da je Berlinski zid srušen, a kamoli da je ikad izgrađen... 
Pisac Adam Johnson gostovao je na Interliberu i sa zagrebačkom publikom podijelio svoja zapažanja o toj zaista nevjerojatnoj zemlji, koju je uspio i posjetiti.
Više o knjizi - ovdje, gdje možete pročitati i recenziju :)

Prije nego što zaspim - S. J. Watson



Ovu sam knjigu, priznajem, kupila isključivo zbog nevjerojatnog uspjeha koji je postigla. Radi se o psihološkom trileru, i to prvijencu britanskog pisca S. J. Watsona. O ženi koja se svako jutro budi pokraj nepoznatog muškarca koji je svaki dan mora iznova uvjeravati da je njezin muž, snima se i film s Nicole Kidman i Colinom Firthom u glavnim ulogama. 
Jedva čekam pročitati ovaj bestseller - više o njemu ovdje :)

Uz ove dvije, kupila sam još tri knjige i - slikovnicu (da, slikovnicu za sebe :)).
Radi se o slikovnici 'Fantastične leteće knjige gospodina Morrisa Lessmorea'. Ova priča inspirirala je Oscarom nagrađeni kratki film... Neću vam ništa puno otkrivati, pogledajte filmić u videu ispod! Traje 15 minuta i obećajem vam da nećete požaliti što ste ga pogledali :) 



Ilinin ulov:

Nažalost, ove sam godine zbog posla morala preskočiti Interliber, ali zato sam poslala muža! Nisam mu dala nikakve posebne instrukcije, ali mu je ulov ipak bio prilično uspješan! Donio je punu vreću knjiga, od kojih su neke ove ovdje:

William Boyd: Nemirna


U izdanju zeprešićke izdavačke kuće Fraktura stiže nam intrigantan špijunski triler. Godine je 1939., lijepa ruska emigrantica Eva živi u Parizu. S izbijanjem rata, u britansku tajnu službu unovačit će je tajanstveni Englez...
Zvuči intrigantno, zar ne? Još kad tome pridodamo da je Boyd nagrađivan pisac te da je bio nominiran za prestižnu književnu nagradu Man Booker, mislim da je moj muž napravio prilično dobar izbor! 



Lee Child: 61 sat

Inače nisam neki ljubitelj krimića i trilera, ali moram priznati da su mi romani britanskog pisca trilera Lee Childa izuzetno uzbudljivi, zabavni i idealni za opuštanje. 
U više od 15 njegovih romana, glavni je junak bivši vojni policajac Jack Reacher, čovjek bez adrese, mobitela, kreditnih kartica, bez tragova... Naravno, u naizgled bezopasnim gradićima baš on uvijek naleti na major s**t, koje uvijek spretno riješi... Znam, znam, nije to literatura za Bookera, ali Reacher je baš neodoljiv... :)


A što se tiče gore spomenute slikovnice, to mi je apsolutni favorit i često ju čitam svojim klincima. Naravno, njima je najzabavniji dio kad se ja rasplačem, jer se redovito na kraju rasplačem, bez obzira na valjda 50 puta, koliko sam ju čitala. I crtić im se svidio... Nekako si mislim, ako ih ova slikovnica ne uvuče u ljubav prema knjigama, bome ne znam što bi moglo... 

Pusa, Dora i Ilina


18. 11. 2013.

Three girls, three bags :)


Bok! Što žene nose u torbicama dugo je bila strogo čuvana tajna, ali s razvitkom interneta i uz to povezanih facebooka, youtuba, blogova itd. i ta se tajna saznala... ali kao što ne postoje dvije iste žene, ne postoje ni dvije iste torbice... tom smo se idejom povele kada smo odlučile napraviti ovaj post. 

This is what's in our bags:

Ilinina torba:


Inače ne nosim skoro ništa u torbama, a s obzirom da trenuto radim, moja torba je ova velika, smeđa, kožna aktovka, kupljena prije 8 godina u Kuala Lumpuru. U njoj je naravno novčanik (Art g'oden), rukavice, jer na posao idem romobilom pa da mi se ne smrznu prstići. Moram nositi češalj jer šiške otprdare od ranije spomenutog romobila. Uvijek nostim rašpicu za nokte, lak (ovaj genijalno izdržljiv je Golden Rose), ruž (također Golden Rose), sjajilo (She DM). Uvijek nosim knjigu, trenutno Marguerite Duras i Moderato cantabile (za čekanja u redu). Na kraju, ovdje je i sjajni rokovnik Moj Planer, inače genijalan poklon za nadolazeće blagdane, jer ga možete naručiti s imenom i prezimenom osobe kojoj poklanjate. I, naravno, kemijska olovka. To je to... Ilina

As I work in a law office, my bag is currently this big, brown, leather briefcase, bought 8 years ago in Kuala Lumpur. I allways wear a wallet, comb (since I ride a scooter to work so my hair is messy), fingernail file, nail polish (Golden Rose), lipstick (Golden Rose), lipgloss (SHE DM), glowes, a book for waiting in queues, a pink planner and a pen. That's it! Ilina  



 Stelina torba:


Što je torba veća, u nju obično natrpam više stvari, a u tom je slučaju nemoguće pronači bilo što. Zato u zadnje vrijeme nosim što manje torbe. Bočica vode, novčanik, ključevi, melem, žvake, mala bilježnica i kemijska, vlažne maramice, sjajilo i naočale apsolutni su must have kamo god da idem. Omiljeni parfem obično ponesem kada se planiram duže zadržati negdje, a kasnije se nalazim se dečkom, a knjigu nosim uvjek kada duže putujem ili moram čekati u redu, kako bi si prikratila vrijeme. Doručak kod Tiffanyja pročitala sam bezbroj puta i nosim je uvjek kada trebam instant podizanje raspoloženja!

The bigger the bag is, the more stuff I'll carry,and in which case it is impossible to find anything. So lately I wear smaller bags. Water, wallet, keys, balm, chewing gum, small notebook and pen, wet wipes, lip gloss and sunglasses are an absolute must have wherever I go. Favorite perfume I usually take with me when I plan to stay longer away from home and  I always carry a book when I'm traveling or have to wait in line, to kill time. Breakfast at Tiffany's I've read countless timesstill love it! Stela



Dorina torba:


Ovo je moja verzija 'manje' torbe, u kojoj, samim time, nosim i manje stvari. Kao i Stela, imam problem s velikim torbama - nema te stvari koju u nju neću strpati. Inače obožavam velike torbe, strašno su praktične i u njih sve stane, ali isto tako, nakon cjelodnevne jurnjave po gradu, baš više ne osjećam ramena :P
Ova slatkica od torbice je Nala, koju obožavam! A u Nalici...
Neizostavni Melem za usne (bez kojeg doslovno nigdje ne idem), Dior ogledalce i maramice su baza koju u principu uvijek imam u torbici. Ogromni novčanik, moj multipraktik :). Tu je i mali 'Grga Čvarak' rokovnik bez kojeg otprilike ne bih znala kako se zovem i gdje moram biti za sat vremena! Ljubičasta tekica je Lega-lega, bilježnica za faks i sve uz njega vezane projekte. (Ako već niste, bacite oko na Lega-legu, imaju fantastične stvari, a i podržat ćete domaći proizvod - naime, iz Osijeka su :)) Tu je i olovka - pravi novinar nikud ne ide bez olovke i male bilježnice ;)
I na kraju, snop ključeva i privjesaka... Dva su Eiffelova tornja, dobila sam ih od dvije drage osobe straight from Paris :) Tu je i privjesak iz Milana, grada koji obožavam i jedva čekam priliku da se vratim te privjesak sa kristalnim Swarovski srcem, također poklon od dragog prijatelja! To je to ;) Dora

This is my version of a smaller bag. This bag is Nala... So, what's in Nala? :)
Melem (balsam for lips), little Dior mirror and a pack of wipes are usual basis in my bag. Then there's my huge wallet. Then... My little planner... I'd be completely lost without it. There's also this beautiful purple Lega-lega notebook, Croatian product from Osijek. I use it for college and other projects related to it. Of course, I have a pen in my bag... they say that you're not a real journalist without a pen and a little notebook :)
In the end, my keys with two Eiffel towers (came straight from Paris from two different, very dear person), then my souvenir from Milano and the Swarovski crystal heart, also from a dear friend! That's it ;) Dora

Što skrivaju vaše torbe i torbice? :)
What do you keep in your bag? :)

Kisses from Ilina, Stela & Dora

11. 11. 2013.

On the Road Again...

Hello!

Top aktivnost koja mom životu daje poseban smisao je - putovanje! Otići negdje, bilo gdje, za mene je neprocjenjivo, vrijedno milijune i ono što naučim na putu zauvijek me oboji i promijeni! Tako je bilo i ovaj puta. Naime, mama i ja smo se zaputile u Prag, koji nas je oborio s nogu, a na putu tamo i nazad smo posjetile i dva prekrasna češka bisera - Telč i Česky Krumlov. Evo i nekoliko slika:

Traveling gives my life this special meaning. I don't care where I go, as long as I go, anywhere, allways... What I learn when I travel is priceless and it just simply changes me... My mother and I went on a trip to lovely Prague. On our way we've visited two czech jewells - Telc and Cesky Krumlov. Take a look:

Telč: grad koji svoje korijene vuče iz dalekog 13 stoljeća, sa predivnim renesansno-baroknim trgom i renesansnim dvorskim kompleksom. Gradić se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Osobno, u posvemašnjem nedostatku lijepih kafića, restorana ili trgovina, Telč je bio pravi povratak u početak osamdesetih i komunizam...
 Telc: its origins are from the 13th century, but it has lovely Renaissance and Baroque style square. In utter absence of any alltogehter beautiful caffes, restaurants or shops, Telč was a real time machine to 1980. and comunism...It i also a part of UNESCO World Heritage.





Česky Krumlov: divan gradić na Vltavi, također dio UNESCO svjetske baštine, sastoji se od ogromnog dvorskog kompleksa i grada u podnožju. Korijeni mu sežu u 13 stoljeće, iako je najviše građevina izgrađeno od 14. do 17. stoljeća. Uglavnom su s obilježjima gotike, renesanse i baroka. Mama i ja smo bile oduševljene!

Cesky Krumlov: another jewell on UNESCO Worl Heritage list. It consists of a huge castle and a town down bellow. Most of the buildings date from 14th to 17th century, and are mostly gothic, reneissance and baroque style. Mom and I were just simply stunned by it!







Nadam se da ste uživali u našem putovanju, uskoro slijedi i nastavak - Prag!
Želim vam uspješan i zanimljiv tjedan!
Pusa, Ilina

Hope you've enjoyed our little journey, soon more - Prague!
HAve a lovely week!
Kiss, Ilina
 

08. 11. 2013.

Tribal & Denim

Hello :)

Nakon zaista puno vremena, evo konačno i mog posta! 
Ove godine faks je počeo stvarno 'žestoko' pa jedva pronalazim nešto slobodnog vremena... Ali ajde, vremena za shopping se uvijek nađe pa sam nedavno kupila ovu predivnu suknju u H&M-u, na prvu me osvojila! Prezanimljiva mi je s ovim tribal uzorkom i učinilo mi se da bi se mogla dobro kombinirati s običnom traper košuljom...

Meni se krajnji izgled sviđa! Što vi kažete? :))


After a really long time, here's finally my new post!
This year I have a lot of work at my college so I can barely find a few moments for myself... But, you know, there's always time for some shopping so I recently bought this beautiful skirt at H&M. It had me at hello :) I find it sooo interesting, with this tribal pattern and I think it's a perfect match with this denim shirt...

I like the final look! What do you think? :))



suknja, košulja i ogrlica/skirt, shirt and necklace - H&M, čizme/boots - Bershka, sunčane naočale/sunglasses - Ray Ban, torbica/purse - .naLA <3


Nadam se da vam se outfit sviđa :) Želim vam ugodan petak i uživanciju za vikend! 

I hope you like the outfit :) Have a nice weekend!

Kiss, Dora

04. 11. 2013.

Vampire Bite

Hello!

Divno i toplo vrijeme jeseni, koje se ove godine prilično dugo zadržalo, bilo je divna kulisa za fotkanje. Prilično jednostavan outfit u znaku crne i crvene, vampirski ugriz i što bi vam još trebalo? :) Nažalost, više nam nije ovako divno i toplo, stoga zamislite na ovu kombinaciju i jedan baloner! :)

Simple outfit, black and red and some vampire bites. What else do you need?

 




Odjeća/clothes: blazer: MaxMara Weekend, suknja/skirt: second hand shop Episode Copenhagen, čarape/socks: no idea (8 years old), čizme/boots: Max&Co, torba/bag: vintage UlicniOrmar, majica/T-shirt: Rebel Yell Store, ogrlica/necklace: Kamena Duga, naočale/sunnies: Ray Ban

Želim vam svima uspješan tjedan...
Pusa, Ilina

Have a successful week...
Kiss, Ilina
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...