Na blogu se već dugo vremena nije pojavio neki novi receptić za nešto slatko i to je apsolutno nedopustivo! Zato prvi post u novoj godini započinjemo upravo ovom čokoladnom bombom, pa tko to preživi, nek' mu je sretna ova 2014. godina!
Sastojci:
biskvit: 100 g kukuruznog škroba
2 žlice oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
prašak za pecivo
4 jaja
150 g šećera
čokoladna krema:
400 g čokolade za kuhanje
1 malo vrhnje za šlag
i još 1 kompot od višanja (višnje i sok) i rum
Suhi sastojci se pomiješaju te ubace u smjesu žutanjaka i šećera (koji su dobro izmiksani) i na kraju se umješava snijeg od bjelanjaka. Ta se smjesa prelijeva u zamašćeni kalup i peče 20-ak minuta na 180 stupnjeva Celzijusa. Kada se biskvit u potpunosti ohladi, reže se na 2 djela. Krema se radi tako da vrhnje za šlag provrije te se u njega umiješa čokolada lomljena na kockice, dok se ne dobije jednolična smjesa. Smjesa se mora ohladiti, pa slijedi postupak sastavljanja torte. Prvi biskvit poškropi se polovicom mješavine soka od višanja iz kompota i ruma (po želji), zatim se stavlja čokoladna krema, pa višnje. Poklopi se drugim slojem biskvita, poškropi ostatom soka i ruma, zatim ostatkom čokoladne kreme i ostatkom višanja. Može se posipati i šećerom u prahu.
Nadam se da vam se receptić sviđa!
We start the New Year with this delicious recepie for the chocolate cherry cake! Hope you like it!
ingredients:
Biscuit:
ingredients:
Biscuit:
100 g of corn starch
2 tablespoons flour
40 g bitter cocoa
baking powder
4 eggs
150 g sugar
Chocolate Cream:
Chocolate Cream:
400 g of dark chocolate
1 small whipped cream
and one compote of cherries (sour cherries and juice) and rum
and one compote of cherries (sour cherries and juice) and rum
The dry ingredients are mixed and are added in a mixture of egg yolks and sugar (which are well blended) and than the blended egg whites are added. This mixture is poured into greased mold and baked 20 minutes at 180 degrees Celsius. When the biscuit is completely cool, cut into 2 sections. The cream : boil the whip cream and add chocolate broken into small cubes, and mix until it is smooth . The mixture must be chilled. Preparation of the cake: first biscuit is sprinkled with a mixture of half juice from canned cherries and rum (if desired), then put the chocolate cream(first half) and cherries. Putt the other layer of cake, sprinkle with remain juice and rum, then the rest of the chocolate cream and the rest of the cherries.
Hope you like it!
Love, Stela
Upravo sam napravila jedan sa sumskim vocem, a u nedjelju pravim ovaj ;)
OdgovoriIzbrišiovo izgleda..savršeno.
OdgovoriIzbrišioh this looks yummy! I want to bake this, thanks for sharing dear :*
OdgovoriIzbrišiTaman fina čokoladna krema s malom gorčinom višanja, ja sam uvijek za.
OdgovoriIzbrišiNjam...printam :)
OdgovoriIzbrišiNjam naam ja sam ogladnela divno izgleda
OdgovoriIzbrišihttp://www.newayofteenagelife.blogspot.com
Uh ovo je prava poslastica za mene.
OdgovoriIzbrišiSve najbolje vam želim drage moje!!
Divan receptić!
OdgovoriIzbrišiLooks so yummy!
OdgovoriIzbrišiHappy New Year :)
http://beautyfollower.blogspot.gr
bajno izgleda, a sigurna sam da je i ukusno:)
OdgovoriIzbrišihttp://modaodaradosti.blogspot.com/