04.05.2014.

Strawberry meringue roll cake

Bok! 
Danas ideja za jednu pravu proljetnu poslasticu... mekanu i sočnu roladu koju možete raditi s bilo kojim bobičastim voćem poput malina, kupina, borovnica, jagoda, ribizla... Inače, meringue je posebna vrsta francuske pjenaste torte... njam!



Sastojci: 6 bjelanjaka
               250 g šećera
               2 žlice kukuruznog brašna
               1 žlica alkoholnog octa
               1 žlica ekstrakta vanilije

za nadjev:  2 mala vrhnja za šlag (nezaslađena), izmiksana u čvrstu smjesu
                  2 žlice šećera u prahu
                  naribana korica 1 naranče
                  1 žlica ekstrakta vanilije
                  voće (oko 300 grama)

Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Plitki lim dimenzija 25x38 cm obložite papirom za pečenje. Mikserom čvrsto istucite bjelanjke, zatim postupno dodavajte šećer, pa ostale sastojke dok ne dobijete gustu, sjajnu smjesu. Meringue uspite na lim i poravnajte. Pecite 10 minuta, izvadite iz pećnice i pričekajte da se ohladi nekoliko minuta, pa preokrenite na kuhinjsku krpu prekrivenu šećerom u prahu i skinite papir za pečenje. Premažite nadjevom u koji ste umješali voće. Zarolajte uz pomoć krpe i ohladite u hladnjaku prije posluživanja.

Sretno i dobar tek!

Stela



4 komentara:

  1. uh, kako dobro zvuči!!! Obavezno isprobavam. A oborio me je i božur u vazi pokraj kolača!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Moram isprobati! Izgleda savrseno i ukusno :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Moracu da isprobam. :)
    Moj Saša voli vočne rolate!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ova divota će biti uskoro isprobana kod mene,fantazija kako izgleda!

    OdgovoriIzbriši

thanks for all your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...