03. 11. 2011.

By the river

Hello!
Bosanski pisac Semezdin Mehmedinović u svojoj divnoj i potresnoj knjizi "Ruski kompjuter" za naš Zagreb kaže da je "...ohol grad. Ima veliku rijeku, ali se prema njoj odnosi kao da ona ne postoji. Pušta je da teče na periferiji, neprisutna, nezainteresiran za njezinu vodu."
I zaista, Sava Zagrebu gotovo ništa ne znači...Ipak, postoji nekoliko zanimljvih mjesta smještenih u neposrednoj blizini naše gotovo zaboravljene rijeke, a mi ćemo vam danas pokazati Hrelić i groblje brodova!
Sajam Hrelić je jedno nevjerojatno mjesto! To je zapravo velika šljunčara gdje se od rane zore (doslovno!) skupljaju različiti ljudi kako bi prodavali i kupovali gotovo sve što vam može pasti na pamet! Od odjeće, obuće, nakita, namještaja, knjiga, ploča, igračaka, pa do alata, dijelova raznoraznih aparata ili jednostavno smeća, na Hreliću ćete naći apsolutno sve.
Ovaj put smo nas tri kupovale prstenje s nekom vrstom kamena po 10 kn. Tražile smo šalice za čaj, ali nije bilo ništa zanimljivo. "Plave kondome" smo ipak preskočile!
Hrelić nama nije prvenstveno mjesto za kupnju, robu nikada ne kupujemo ovdje, za nas je to mjesto koje već gotovo 40 godina priča neku svoju neobičnu priču. A najviše od svega nas oduševljavaju ljudi, koji tamo prodaju. Iako u nezavidnoj financijskoj situaciji, većina je uvijek dobre volje, nadvikuju se, smiju, dobacuju...I pozitivne energije koliko hoćete, na mjestu gdje je nikada ne biste očekivali...
Na nekoliko minuta od Hrelića, na Savi, smjestilo se i groblje brodova. Fotogenično mjesto sa zauvijek usidrenim brodovima, koje smo ugledale sasvim slučajno, vozeći se preko mosta. 
Eto, ako ste blizu, bacite pogled...Dobra zabava je zagarantirana...A možda i dobar shopping...Kako vam drago...

Stela, Dora i Ilina

3 komentara:

 1. Izgleda zabavno :))
  Bas ste lijepe curke :)
  Super fotke!

  OdgovoriIzbriši
 2. Doraaa! :)
  Obožavam hrelić!

  OdgovoriIzbriši
 3. Mila!! :)
  i meni se sviđa, preefora je, skroz neki drugi svijet je to!
  baš mi je drago da nas pratiš :*

  OdgovoriIzbriši

thanks for all your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...