29. 11. 2011.

Shabby chic tutorial :)

Prije nekoliko dana šetala sam s dečkom i u šumi naišla na predivan komad stare daske ili po riječima mog dečka "komad drvenog smeća"... e pa, njemu za inat odlučila sam od te istrošene daske napraviti totalno fora shabby chic vješalicu. (najbolje stvari često ispadnu baš nekome za inat...  ;)  )

Ovo je slika prije mog magičnog toucha  :


A uz malo bijele boje, jednu salvetu, malo brašna i vode, kredu i tri vješalice, rezultat preobrazbe je ovo:





Postupak je slijedeći; 
daska se šlampavo prefarba većim kistom, kada se osuši, na nju se lijepi izrezani dio salvete po odabiru (tzv. decoupage tehnika). Iako postoji pravo decoupage lijepilo, ja sam koristila mješavinu vode i brašna i malo, pomalo lijepila manjim kistićem dio po dio salvete. Zatim se kredom ili opet bojom ispiše nešto (mogu se koristiti i razne šablone). I na kraju se pričvrste male vješalice, te se cijela vješalica stavi na zid uz pomoć tate/dečka/muža/brata...
Ja sam veoma zadovoljna konačnim izgledom svoje super cool vješalice. Dečko će je vidjeti danas... i baš me zanima što će reći! (htio je MOJU dasku dati stričekima smetlarima... šmrc!)
I jako me zanima vaše mišljenje!

English:
Couple of days ago I was walking with my boyfriend and we stumbled on a beautiful peace of wooden board. He almost didn't let me take it home, and called it junk. To spite him, I decited to make a totally cool shabby chic hanger from that wooden board. What do you think about the result? Do you like it? Let me know! ;)
To make it, I used white paint (to paint over the wooden board), paper napkin (I cut it to get the beautiful roses for the decoupage), glue, that I made from water and flour (to glue the roses on the board with a little brush), chalk (to make the letters) and three hangers.


                                                                                                                         ~Stela~

27. 11. 2011.

Austrian Girl

Hello!
U ove hladne dane gotovo je nemoguće uslikati se za outfit post negdje vani. Upravo zato je kao kulisa ovih fotografija poslužio jedan stari lift i jedan šarmantni odvjetnički ured u staroj zgradi u samom centru Zagreba! 
Kaput je Max&Co, kupljen ljetos u fantastičnom outletu Max Mare blizu Trsta, u Muggi. Maleni outlet u kojem se nećete izgubiti, jer ima svega nekoliko interesantnih trgovina, primjerice Marlboro Classic, Twin Set i velika trgovina svih Max Marinih sestrinskih firmi, s izuzetno povoljnim cijenama i odličnom ponudom. Ako ste blizu, isplati se zavirti i ubosti kapitalne komade poput torbi, čizama, kaputa, jakni po višestruko nižim cijenama nego u trgovinama...
Ovaj prekrasni šal je isplela naša draga prijateljica Mira, uskoro ćemo staviti link na njezinu stranicu pa ćete vidjeti kakva sva divna čudesa Mira zna plesti, šiti... 
Naslov ovog posta (Austrian Girl) je zapravo suprugova opaska kad je vidio fotke. Naime, s pletenicama i u ovoj haljini podsjetila sam ga na austrijske djevojke u tradicionalnim narodnim nošnjama. A, eto, ne znam točno što bih rekla na to...Muškarci...
Ova hladnoća ima i nekih dobrih strana. Jedna od njih je kuhano vino na Cvjetnom trgu - jednostavno nenadmašan zimski doživljaj. Stoga, zabundajte se, ulovite neko dobro društvo i pravac šetnjica...
Čitamo se uskoro...
Ilina

Odjeća: kaput/coat Max&Co; kapa/cap no name; šal/scarf made by Artamira; rukavice/gloves Benetton; torba/bag vintage crocodile; čarape/socks H&M and Xnation; čizme/boots Panama Jack; haljina/dress Desigual; remen/belt H&M, prstenje/rings H&M, de Petrus, bakin/grandmother's, Michal Negrin
foto by: Helena

Translation:
It is very cold so it is almost impossible to make outfit photos outside. This time we took pictures in an old elevator and a charming law office in the center of Zagreb. And the name of the post (Austrian Girl) is actually a joke by my hausband. When he saw the pictures, he said that with braids in my hair and this dress I look like an austrian girl in their traditional costume. Well, don't know what to say about that... Men...
Hope this post was interesting to you...
love, Ilina

25. 11. 2011.

Nakićeni petak

                                  (just noticed that I spelled chocolate wrong... now that's ironic.. haha)

Furamo se na "Sumrak sagu" pa želimo da u napetosti iščekujete razvoj događaja vezanih uz nakit.
Stoga, ovom prigodom najavljujem "the grand finale," slijedeći petak, kada ćete imati priliku upoznati dizajnericu mojeg najslađeg (i to doslovno najslađeg) nakita.
Za razliku od Iline (koja se  "pretrpava" nakitom, kombinira nespojive komade i to na neku foru uvijek ispadne odlično), ja ne volim nositi više od jednog, najviše dva komada nakita istodobno.
Baš zato, važno mi je da ono što nosim ocrtava ono što jesam... a pošto sam "pravi kolačić od osobe" (haha), mene najbolje ocrtava  Playround nakit!







(Lančić sa <3, prsten leptirić, ukosnice za kosu, nanogvica sa zvjezdicama i zlatne narukvice; Accessorize, smeđi prsten; H&M, kolačić prstenčići i šalica prsten; Playround)

Baš sam sretna što sam prije par mjeseci, sasvim slučajno, naletjela na Playround-ovu stranicu na facebooku, jer moj savršeni nakit izgleda upravo tako. Htjela bih nabaviti još pokoji prstenčić, jer se od ovih koje već imam, ne odvajam. Uvijek mi izmame osmijeh na lice... kolačići i nakit... ah... ima li što slađe?


English? ;)
Cake and jewellery... the combination I can't resist. That's why my favourite jewellery is the one from Playround .  Next friday we'll introduce to you the Playround designer. So, stay foot for "the grand finale" of our jewellery friday... (we totally stole that from "The Twilight Saga")  ;)

                                                                                                                                                                                                                                                                 ~Stela~

23. 11. 2011.

A great book sets off a bomb inside of you. (Ned Hepburn)

Hello!
S obzirom da je naš blog lifestyle karaktera, a njegove idejne začetnice istinske zaljubljenice u književnost (Dora i Ilina pišu recenzije za fantastičan portal o knjigama, kakvog drugog imena nego Najbolje knjige) danas ćemo vam dati dva odlična književna prijedloga za prikratiti ova sumorna zimska popodneva... Krenimo!

'Kuća duhova' kanonsko je djelo čileanske spisateljice Isabel Allende, započeto kao oproštajno pismo djedu na samrti.
Allende je izmaštala genijalnu obiteljsku sagu u koju je maestralno uklopila dijelove svoga života.
Uz priču o obitelji Trueba, protkanu magičnim realizmom, čitat ćete i o političkim previranjima neimenovane južoameričke zemlje (vrlo lako može se zaključiti kako se radi o spisateljičinom rodnom Čileu).


"Toliko topline u odnosu djeda i bake s unukom, Allende je mogla prenijeti jedino srcem i sjećanjem na vlastito iskustvo. Osebujni, ponekad čudni i smiješni likovi također nisu plod njene mašte, jer ″sa rođacima čudnim poput mojih, nema potrebe za izmišljanjem ičega. Oni sami pružaju sav materijal za magični realizam″."


"Prilično je teško sažeti roman od petstotinjak stranica, no čitat ćete ga trčeći kroz listove. Jednom kad krenete, nezaboravni likovi neće vam dati mira dok ne saznate sve što je Allende napisala u vjerojatno najduljem ″oproštajnom pismu″ na svijetu. I doista, knjiga poput ove se ne zaboravlja. Emocija koju Allende uspješno prenosi, vrlo je intenzivna i ponekad sam samoj sebi bila smiješna kad bih shvatila da se mrštim na knjigu, umirem od smijeha ili je pak čitam ne okrećući leđa vratima jer me strah. I sad nek' netko kaže da filmovi bolje dočaravaju i prizivaju emocije!"

"Nikako si nemojte dopustiti ne pročitati ″Kuću duhova″, roman ″načinjen od tkanine života″."

Cijelu Dorinu recenziju možete naći na portalu Najbolje knjige ili ovdje!

Drugi prijedlog je roman iznimno popularnog španjolskog pisca Emilia Calderóna "Židov iz Šangaja". Priča prati mladog španjolskog liječnika Martina Nibolia, zaposlenog na brodu, koji Židove krajem tridesetih godina prošlog stoljeća iz Europe prevozi do Šangaja. Na jednom od putovanja upoznaje neobičan židovski bračni par, Leona i Norah Blumenthal. Zaljubivši se u Norah, dr. Niboli odlučuje iskrcati se u Šangaju, gdje sasvim slučajno postaje i španjolski konzul. Pod japanskom okupacijom u, do tada mirnom i dekadentnom Šangaju, počinje val nasilja i progona, a jedno okrutno ubojstvo protresti će iz temelja ne samo život dr. Nibolia, već i živote svih onih koji su mu bliski...

"Kroz tragične sudbine svojih likova, pisac je progovorio o ratu i svemu onome što se događa kad ljudi, kojima teški rat padne na nejaka pleća, otvrdnu i prestanu biti ljudi. Jasno je ukazao na to da neke rane, one na duši, nikada ne zacijele u potpunosti. Time je dao oštru i prilično glasnu kritiku rata i politike, bez koje ni jedan rat ne može."



"„Židov iz Šangaja“ je sjajan roman. To je uzbudljivo, pametno i napeto štivo. Neočekivani obrati i iznenađenja, nevjerojatne životne priče i sudbine natjerat će vas da ovu knjigu čitate do dugo u noć i da je ne ispuštate tako lako iz ruku. Otvorit će vam vrata u jedan nepoznati, a toliko zanimljiv i stvaran svijet, i tu priliku ne smijete propustiti. Calderón će vas, ako mu dopustite, na beskrajno interesantan i nepretenciozan način podučiti o jednom vrlo zanimljivom dijelu povijesti. Pisan u prvom licu, pri čemu je narator dr. Niboli, neodoljivo me podsjetio na stare detektivske filmove, gdje nam požrtvovni detektiv objašnjava što se sve zaista događalo. Upravo nas na taj način pisac vodi kroz zamršenu i uzbudljivu priču, kroz lik poštenog i često puta izigranog doktora, čovjeka kojeg su najbolje namjere dovele na najstrašnija mjesta."

Čitavu Ilininu recenziju pročitajte ovdje.
Nadam se da su vam naši prijedlozi bili zanimljivi...

Čitamo se uskoro!
Dora i Ilina


Translation:
Hello! Since this blog is a lifestyle blog, today we have for you two suggestions for these cold, boring afternoons. Books!!! And not just any books, but two great masterpieces. 
First is a novel by Isabel Allende called "The House of the Spirits" a great epic novel, a story about one family and its unusual members. Full of great caracters and magical realism, this is a book you will never forget.
Second is a novel by popular spanish author Emilio Calderon, called "Jews of Shanghai". Great, exciting novel, whoose plot is set in World War II, in Shanghai. Telling a story about an interesting part of history we know little about, this book will keep you up all night!

Hope this was interesting for you!
This is all for today!
Thanks for reading!

Love, Dora and Ilina

21. 11. 2011.

First month anniversary

Hello!
U jednom od najljepših dijelova Zagreba, na Gornjem gradu, samo nekoliko koraka od Kamenitih vrata, smjestila se neobična Galerija Lav. Smještena u predivnoj građanskoj palači, Galerija Lav nudi ne samo umjetnička djela renomiranih hrvatskih umjetnika, već i kavu, čajeve, vina i ostale napitke. Kao inovativan i neobičan spoj kulture i hedonizma, Galerija Lav nam je danas bila idealna kulisa za slavljeničku kavu. Naime, naš mali blog više nije baš tako mali! Danas slavimo mjesec dana od njegova rođenja! :)
Slavljeničku kavu, serviranu u prekrasnim porculanskim šalicama i prekrasnom ambijentu galerije, ovjekovječile smo, a nadamo se i vama približile, na fotografijama...
Naravno, nismo odoljele zaviriti na predivnu terasu, usprkos minusu koji uporno već danima pokazuje živa u termometru.
Posljednjih mjesec dana bilo nam je zanimljivo, uzbudljivo, otkrivale smo nova mjesta i ljude, ludo se zabavljale i beskrajno uživale u životu i njegovim malim sitnicama. Nadamo se da ste i vi s nama proveli lijepe trenutke! Želimo vam se svima zahvaliti na čitanju i komentiranju, to nam puno znači i daje nam poriv da naš blog bude još bolji i zanimljiviji! Ovim vas putem pozivamo da sudjelujete u njegovu stvaranju i dajete nam ideje, prijedloge, kritike i pohvale...
S obzirom da imamo začuđujuće puno čitatelja iz Velike Britanije, SAD-a, Švicarske, Rusije i ostalih zemalja, od danas će postovi imati i kratki prijevod na engleski. 


U slavljeničkom raspoloženju vas pozdravlja i obećaje još puno, puno zanimljivih postova Vaš

Translation:
Today is a big day for our little blog! We are celebrating our first month of posting about beauty of life and all the little things that make life worth living...Last month was full of new people, places, full of fun and joy...
Big day deserves a big place to celebrate so today we went to the most beautiful part of Zagreb, to the old Upper town where a great caffe is settlet. It is called Galeria Lav (Lion). It is an art gallery, with works of eminent Croatian artists, and also gorgeous caffe, where you can drink coffee, served in beautiful porcelan cups, tea, wine and other drinks...
We would like to thank you all for reading and commenting, it means a world to us! You can also help creating our blog with your ideas, critics, praises and suggestions...Do not be shy about them! :)
Love, Stela, Dora and Ilina

18. 11. 2011.

Jewellery Friday

Hello!
Među prvim postovima na blogu bili su postovi o deset najdražih odjevnih predmeta svake od nas (tko od naših novih čitatelja nije vidio, neka virne ;))! Danas kreće Jewellery Friday! Kroz tri petka, počevši s ovim, pokazat ćemo vam naše najdraže komade nakita i neke priče i pričice vezane uz njih!
Počnimo!

Ne pripadam kategoriji žena koje smatraju da žena nikada ne može imati dovoljno cipela. Uvjerljivo ulazim u kategoriju onih žena, koje nikada ne mogu imati dovoljno nakita, bez obzira je li riječ o nekim skupljim, ili pak o materijalno gotovo bezvrijednim komadima.
Ovo je komplet naušnica i prsten meni posebno drage izraelske dizajnerice Michal Negrin (tko nije bio u njenom bajkovitom dućanu u Radićevoj ulici u Zagrebu, neka zaviri...Prava bajka...). Inače, suprugov poklon za četvrtu godišnjicu braka...Blještavi, komadi u meni najdražim bojama...Sve je rečeno...
  Ogrlicu od raznovrsnog kamenja kupila sam u Maroku i osim što je draga uspomena, još je i vrlo efektna.
Prsten s ljubičastim kamenom je vintage, moje bake Ane i zato mi je posebno drag...
Komplet okruglih naušnica i prsten rad je mlade hrvatske dizajnerice Sabine Kolonić, koja svoj rad izleže pod imenom  Anibas Design. Inače, riječ je o kristalnoj smoli, koja izgleda poput stakla, samo je puno čvršća. Simpatičnu dizajnericu možete pronaći i svake nedjelje na sajmu antikviteta na zagrebačkom Britancu.
Crveno-tirkizna narukvica i tirkizno-crni prsten poklon su dragog prijatelja, a donio ih je iz Butana. Vrlo neobičan ručni rad, koji je nemoguće nabaviti u Hrvatskoj.
Tirkizni prsten je iz Indije, predivan, nepravilan, nesavršen kamen. I zato ga volim!
Tirkizna unikatna narukvica poklon je drage prijateljice, domaći dizajn.

Nakit je za mene obavezan pečat odjeći, uvijek ga natrpam toliko da mi se ponekad čini da NE MOŽE stati više, ali uvijek može još. Oooo, daaaaa!

Evo, to je moja kratka priča o nakitu! Nadam se da vam je bilo zanimljivo...
Čitamo se uskoro!
  Ilina

16. 11. 2011.

Rusty garden

Danas je zaista divan jesenski dan. Sunčane zrake mame na šetnju. Dok se tako našetavah sa dragom mi prijateljicom, spazismo divna željezna vrata koja vode u (tuđi) mali raj...
Ali barem na čas, taj mali vrt bio je naš...






      (baloner, čizme, vesta, šal, rukavice i čarape; H&M, suknja; Stradivarius, torba; Miss Selfridge, prsten; Playround)                  
                                                                       uslikala; Ilina ;)

        
Čitamo se uskoro!
Stela

14. 11. 2011.

Cupcakes za čokoholičare





 


Cupcakes. Čokoladne. Treba li još što dodati...? ;)
Ako volite čokoladu, Kinder čokoladu i  Nutellu, čitajte dalje... jer slijedi receptić za ove preslatke čoko-cupcakes!

Sastojci :  2 jaja
                1 vanilin šećer (obični ili Bourbon)
                150 g šećera
                100 g smeđeg šećera
                1 žlica običnog kakaa 
                2 žlice gorkog kakaa
                2 čepa ruma
                1 dcl ulja
                2 dcl mlijeka
                100 g milerama
                350 g glatkog brašna
                1 prašak za pecivo

                Nutella
                Kinder čokolada
                ukrasne mrvice (po želji)

Priprema: 
Sve gore navedene sastojke izmješajte mikserom. Kalup za muffine namastite maslacem. Prvo se stavlja žlica pripremljene smjese, pa mala žličica Nutelle, pa kockica ili dvije Kinder čokolade i na kraju se to prekriva sa žlicom smjese, ali tako da do vrha kalupa ostane još malo prostora jer će cupcake narasti.
To se ponovi za cijeli kalup (meni od te smijese ispadnu dva puna kalupa), pa se stavi u zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 25 minuta. Nakon toga cupcakes se vade iz kalupa, premazuju Nutellom i posipavaju mrvicama.

Osim što su jaaaaaaaaaako fini, izgledaju neodoljivo. Moj prijedlog je poslužiti ove cupcakes-e za movie night (pogotovo ako je film "Čokolada" u pitanju ;)  ) , ili obično žensko druženje uz kavicu. Ovom prilikom pozivam dvije dame, koje su jučer ostale kratkih rukava, na kolač i kavu sutra.  :)

                                                                                                                                        ~Stela~
              












13. 11. 2011.

Polka Dots

Evo i jednog outfit posta, nakon putovanja i kulture...:)
Kombinacija je poslužila za jedan malko svečaniji ručak, neki dan kod mame. Htjela sam se poslikati ispred jesenskog lišća divnih boja, ali je u maminom vrtu svo lišće otpalo, tako da su ulogu kulise preuzeli ovi divni zimzeleni primjerci!
Baloner ove godine slavi 7. rođendan, i kako mi je već stvarno bio dosadan, prije nekoliko sam godina po njemu nacrtala cvijeće (za to su poslužile boje za tkaninu koje ima za kupiti u bilo kojem hobby shopu, jednostavne su za upotrebu i odjevni se predmet može prati na 30 stupnjeva bez da se boje isperu).
Polka dots haljina je zapravo 6 godina stara ljetna haljina. Kako volim današnju modu, kad možeš obući gotovo sve sa svime!!! Predivno, neopterećujuće i totalno praktično!
Cipele koje Stela nikada ne bi obukla (:D). U mom slučaju, ljubav na prvi pogled...
Uživajte u ostatku nedjelje, možda uz kakav dobar filmić...
Čitamo se uskoro, Ilina

Odjeća: baloner H&M + DIY, vesta Zara Kids, remen H&M, haljina no name, čarape Tezenis, cipele Panama Jack, torba vintage Bolsos Schiller, prstenje: okrugli s kamenom bake Ane, onaj do njega Michal Negrin uz pripadajuće naušnice, šareni od murano stakla iz Venezie, okrugli do njega Anibas Design, tetovirani prsten by Zele.
I da, foto by Vivi!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...