04. 02. 2013.

Štrudlica

Hello!

Danas jedan jako jednostavan i ukusan recept - štrudla. Iako,moram priznati da se ne usudim sama mijesiti tijesto, odnosno kore za štrudle (ili kako to u Bosni zovu -jufke). Zato sam pronašla izvrsne gotove kore, zovu se Viksi, bez konzervansa i ostalih aditivnih smeća su, a kupujem ih u Intersparu.




Sastojci:

1 paket kora za savijače odnosno štrudle (Viksi)
500 g svježeg sira
200-300 grama višanja iz kompota
1 kiselo vrhnje
2 vanillin šećera
2-3 žlice šećera u prahu (ovisno koliko slatko želite, probajte smjesu kad ju pošećerite)
2 žlice krušnih mrvica
1/2 dl mlijeka i 1/2 dl ulja

Priprema: U posudu stavite sir, vrhnje, krušne mrvice i obje vrste šećera te umiješajte. U šalici pomiješajte ulje i mlijeko. Kore za savijače pripremite prema uputama na pakiranju. Na kuhinjsku podlogu stavite jednu koru, na nju stavite žlicu mješavine ulja i mlijeka, razmažite, stavite još jednu koru, također namažite uljem i mlijekom, i na njih stavite željenu količinu sira (možda dvije-tri žlice) i razmažite. Na sir stavite željenu količinu višanja. Trebalo bi izgledati ovako: 

  
Tako pripremljenu koru zarolajte i stavite u protvan za pečenje (nauljite ga ili stavite masni papir za pečenje). Postupak ponovite prema količini kora i smjese. Kad zarolate sve štruce, polijte ih s nekoliko žlica mješavine ulja i mlijeka. Ja sam imala četiri velike štruce, a izgledale su ovako:



Štrudlu ubacite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva Celzijusa, pecite cca 25-30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju (ili prema uputama na pakiranju tijesta za savijače). Trebalo bi izgledati ovako:


Bilo da ovaj zaista brz i jednostavan desert poslužite topao ili hladan, tim za degustaciju će biti i više nego zadovoljan. ;)


Dobar tek!
Ilina <3

 INSTAGRAM               FACEBOOK PAGE              BLOGLOVIN'    

Broj komentara: 13:

  1. mljacc! obožavam štrudlu s višnjama, ali još više švapsku pitu sa višnjama! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Lovely strudel - it's such a versatile dessert as you can vary the fillings.
    http://missbbobochic.blogspot.co.uk/

    OdgovoriIzbriši
  3. Njam, volim štrudle svih vrsta:) Svekrva peče svaki vikend jabučnu tako da to ostavljam njoj:)Mislim da bi joj mogla sugerirati malo promjene u nadjevu:)

    OdgovoriIzbriši
  4. inače nemam običaj kuhati, ali uvijek kad dođem na vaš blog odjurim nekaj pripraviti :D p.s. Foccacia mi je super ispala :P

    Hvala na receptima, moja majka je jako zahvalna <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Bome štrudlice dobro izgledaju, bez obzira od kakvih je kora. Fil sa višnjama uvek dobitna kombinacija:)

    OdgovoriIzbriši
  6. I've never heard of this dish before, its so new and unique to see! Looks really fantastic.

    OdgovoriIzbriši
  7. Looks delicious. Thanks for sharing. :)

    http://jonnessa.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožavam štrudlicu,to mi je omiljeni slatki klasik,moram se pohvaliti da sam nedavno naučila sama razvijati koru,ali ipak ostajem vjerna kupovnim korama,brže je definitivno:)

    OdgovoriIzbriši
  9. jooooj izgleda njami! sad mi je posla voda na usta :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo izgleda tako dobrooo!!

    http://fashionmuffins945.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. obozavam strudlicu<3
    Giveaway na nasem blogu:)

    OdgovoriIzbriši
  12. Thank you kindly for your visit..Hope you have a wonderful Friday doll!

    OdgovoriIzbriši

thanks for all your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...