11. 09. 2013.

Power nutrition!






Bok! Danas jedan malo drugačiji post... o finoj papici koja je jaaaaako brzo gotova, a uz to je i jako zdrava, za sve koji trebaju malo zdrave inspiracije... :)

Ovako otprilike izgleda moj dan kada pokušavam jesti "dobru" hranu....
Dan započinjem sa šalicom tople vode i malo limuna. Zatim pojedem jedan grčki jogurt sa žitaricama (kupujem one sa šest vrsta žitarica i grožđicama), orašastim plodovima, voćem (najdraža mi je kobinacija banana i grožđa) i medom. Za ručak obično jedem meso i povrće.(na slici je salata s piletinom) Između ručka i večere obožavam pojesti voćnu salatu jer je puna raznih vitamina i jako je fina... :) A kad me ulovi glad, grickam orašaste plodove ili tamnu čokoladu. Za večeru si obično složim salaticu od npr. tune s mrkvom, kukuruzom, rajčicom i jajima, a ponekad se počastim s malo dimljenog lososa ili pastrvom. 

Palo mi je na pamet napraviti ovaj post jer me vrlo često frendice pitaju što jedem jer vrlo rijetko jedem kruh, salamu ili tjesto (tipični hrvatski doručak, ručak i večera...), pa eto, sada znaju... a ako vam je ovaj post bio zanimljiv i želite još poneki prijedlog ili ideju, slobodno napišite! 





 Hi there! Today a slightly different post ... for everyone who needs a little healthy inspiration ... :)
This is how my day looks like when I'm trying to eat "good" food ....

The day begins with a cup of hot water and some lemon. Then I eat a Greek yogurt with cereal ( one of with six kinds of cereal and raisins), nuts, fruit (my favorite combination is with bananas and grapes) and honey. For lunch I usually eat meat and vegetables. (
for example chicken salad) Between lunch and dinner, I love to eat fruit salad because it is full of various vitamins and very tasty ... :) And when I get hungry  Inibble on nuts or dark chocolate. For dinner, I usually have salad with tuna and carrots, corn, tomatoes and eggs, and sometimes I treat myself with smoked salmon or trout.

It occurred to me to make this post because my girlfriends often ask me what I eat because I very rarely eat bread, salami or dough (typical Croatian breakfast, lunch and dinner ...), and well, now they know ... and if tyou find this post interesting and you want more suggestions or ideas, feel free to write!



Love, Stela

Broj komentara: 12:

  1. Bi li podelila recept sa piletinom? Ovakvih ideja i postova nikad dosta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa zapravo i nema nekog posebnog recepta... ja piletinu obično narežem na komadiće, začinim (sol, vegeta, papar ili još i mariniram u soku od limuna i meda), bacim na tavu na kratko da ostanu sočni i ubacim ih u salatu od povrća koje već imam (na slici je mrkva, kukuruz, grah, rajčica, krastavac i zelena salata) te začinim uobičajeno (maslinovo ulje, aceto balsamico, sol) ali sigurno se mogu pronaći i neke malo "dotjeranije" verzije salate od piletine na netu... :)

      Izbriši
  2. Hehe ovako slicno izgleda i moj jelovnik ;) Samo ja dan zapocinjem zelenim cajem, salata je tu za rucak (sa piletinom ili tunjevinom) a za uzinu voce, bademi ili crna cokolada :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno!Super si sve napislala i dala mi neke ideje, posto i ja uvece obicno jedem salate, ali jaje retko kada stavljam, a kontam da je fino!!
    Ja bez zelenog caja sa jasminom ne mogu zamisliti pocetak dana.Tako da svaka cast sto ti pijes toplu vodu sa limunom!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Veoma interesantni predlozi, mogla bih da probam nešto od toga! :D

    http://fashion-shell.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Hi Stela, thanks for this motivation post, we all need to be reminded to eat and be healthier.

    OdgovoriIzbriši
  6. blago tebi, bas se lepo i zdravo hranis!
    dorucak mi je najzabavniji!

    OdgovoriIzbriši
  7. super izgleda!
    xoxo Sienna
    www.fashionintheair.com

    OdgovoriIzbriši
  8. mljac. sve bih mogla, iako su moji ručkovi baš tipični hrvatski kako si navela. ali valjda je sve stvar navike, vrlo rado bih se prebacila i na ovo! hvala na ideji! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. To tak lijepo izgleda, ali tak je mala porcija hahahah :D Jep, ja sam tipična Hrvatica, kriva po svim točkama menija :)

    OdgovoriIzbriši

thanks for all your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...