03.01.2014.

Chocolate Cherry Cake



Na blogu se već dugo vremena nije pojavio neki novi receptić za nešto slatko i to je apsolutno nedopustivo! Zato prvi post u novoj godini započinjemo upravo ovom čokoladnom bombom, pa tko to preživi, nek' mu je sretna ova 2014. godina!


Sastojci: 
biskvit: 100 g kukuruznog škroba
2 žlice oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
prašak za pecivo
4 jaja
150 g šećera

čokoladna krema:
400 g čokolade za kuhanje
1 malo vrhnje za šlag

i još 1 kompot od višanja (višnje i sok) i rum

Suhi sastojci se pomiješaju  te ubace u smjesu žutanjaka i šećera (koji su dobro izmiksani) i na kraju se umješava snijeg od bjelanjaka. Ta se smjesa prelijeva u zamašćeni kalup i peče 20-ak minuta na 180 stupnjeva Celzijusa. Kada se biskvit u potpunosti ohladi, reže se na 2 djela. Krema se radi tako da vrhnje za šlag provrije te se u njega umiješa čokolada lomljena na kockice, dok se ne dobije jednolična smjesa. Smjesa se mora ohladiti, pa slijedi postupak sastavljanja torte. Prvi biskvit poškropi se polovicom mješavine soka od višanja iz kompota i ruma (po želji), zatim se stavlja čokoladna krema, pa višnje. Poklopi se drugim slojem biskvita, poškropi ostatom soka i ruma, zatim ostatkom čokoladne kreme i ostatkom višanja. Može se posipati i šećerom u prahu.

Nadam se da vam se receptić sviđa!




We start the New Year with this delicious recepie for the chocolate cherry cake! Hope you like it!

ingredients:

Biscuit:
 100 g of corn starch 
2 tablespoons flour 
40 g bitter cocoa 
baking powder 
4 eggs 
150 g sugar

Chocolate Cream: 
400 g of dark chocolate 
1 small whipped cream

and one compote of cherries (sour cherries and juice) and rum

The dry ingredients are mixed and are added in a mixture of egg yolks and sugar (which are well blended) and than the blended egg whites are added. This mixture is poured into greased mold and baked 20 minutes at 180 degrees Celsius. When the biscuit is completely cool, cut into 2 sections. The cream :   boil the whip cream and add chocolate broken into small cubes, and mix until it is smooth . The mixture must be chilled. Preparation of the cake: first biscuit is sprinkled with a mixture of half juice from canned cherries and rum (if desired), then put the chocolate cream(first half) and cherries. Putt the other layer of cake, sprinkle with remain juice and rum, then the rest of the chocolate cream and the rest of the cherries.

Hope you like it!

Love, Stela




Broj komentara: 10:

  1. Upravo sam napravila jedan sa sumskim vocem, a u nedjelju pravim ovaj ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. oh this looks yummy! I want to bake this, thanks for sharing dear :*

    OdgovoriIzbriši
  3. Taman fina čokoladna krema s malom gorčinom višanja, ja sam uvijek za.

    OdgovoriIzbriši
  4. Njam naam ja sam ogladnela divno izgleda


    http://www.newayofteenagelife.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Uh ovo je prava poslastica za mene.

    Sve najbolje vam želim drage moje!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Looks so yummy!

    Happy New Year :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    OdgovoriIzbriši
  7. bajno izgleda, a sigurna sam da je i ukusno:)

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

thanks for all your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...