02. 10. 2014.

Lemon Glazed Pound Cake

Bok! 
Dugo se na blogu nije našao nikakav kolačić, stoga, evo jednog koji se zaista brzo priprema, izgleda predivno, a uživajući u njemu uz kavu ili čaj, uljepšat ćete si ova pomalo tmurna jesenska popodneva! Plus, dok se peće, kuća miriše divno! :)





Priprema:
U zdijelu redom dodavati i mikserom miješati: 4 jaja, 150 g šećera, 2 vanilin šećera, malo ekstrakta vanilije, 250 ml jogurta, 200 ml ulja, 1 prašak za pecivo, 300 g oštrog brašna, 3 žlice pudinga od vanilije, ribanu koricu limuna i naranče i na kraju grožđice (oko 100 g) natopljene rumom. (može i kandirano voće)

Peči u uljem premazanom i pobrašnjenom kalupu za kuglof oko 45 minuta na 180°C

Kada se malo prohladi, preokrenuti, a kada je u potpunosti hladan, premazati glazurom od soka polovice limuna i šećera u prahu (mora se dobiti gusta, bijela smjesa).

Dobar tek!
Stela


Broj komentara: 5:

  1. ova glazura stvarno divno izgleda, a rekla bi da je i ukusna...iskreno nisam nikad čula za nju i baš ću je probati napraviti! kolač za deset<3

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno izgleda, onako pravo "British" uz caj :) Ja volim ovakve kolace papati s mlijekom... umacem i gustam... definitivno cu probati!

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgleda jako ukusnoo :3


    http://dimi-cool.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

thanks for all your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...