Zaista ne znam ima li itko tko voli kuhati, a da može odoljeti preslatkom Jamieu Oliveru ilitiga Golom Kuharu i njegovim brzim i jednostavnim jelima... Neki dan sam iz njegove kuharice "Sretni dani s Golim Kuharom" radila ovaj fenomenalni desert (uz manje izmjene), kojeg je on nazvao Kralj svih pudinga. Ja ga baš ne bih nazvala pudingom, ali nešto tako jednostavno i tako fino i ne bi trebalo opterećivati nekakvim imenima...Da vidimo što je potrebno:
Is there anyone who likes to cook and doesn't like adorable Jamie Oliver and his fantastic and simple receipes? The other day I found in his cookbook "Happy Days with Naked Chef" this fabulous and simple dessert called The King of all Puddings. Let's see what you need:
Sastojci/ingredients:
4 jaja/ 4 eggs
5 dl mlijeka/ 1 pint of milk
150 g krušnih mrvica/ 5 oz of breadcrumbs
85 g smeđeg šećera/ 3 oz of brown sugar
4 žlice šećera u prahu/ 4 table spoons of powder sugar
1 vanilin šećer/ 1 vanilla sugar
malo cimeta/ a little bit of cinnamon
4/5 žlica džema, najbolje nekog crvenog/ 4/5 tablespoons of jam, best some red one
Zagrijete pećnicu na 150 stupnjeva. Odvojite 3 jaja, žumanjke stavite u zdjelu s preostalim cijelim jajetom i pjenasto ih istucite. Dodajte mlijeko, krušne mrvice, smeđi šećer i vanilin šećer te cimet. Džemom prekrijte dno tepsije i razmažite ga. Prelijte ga kremastom mješavinom jaja i mlijeka (ukoliko vam se učini da je jako rijetko, dodajte još koju žlicu krušnih mrvica). Pecite oko 45-50 minuta.
Istucite tri bjelanjka dok ne očvrsnu, zatim lagano dodajte šećer u prahu. Snijeg od bjelanjca rasporedite na pečenu kremu i pecite još nekih 15-20 minuta, dok bjelanjci ne postanu divne zlatne boje.
Poslužite toplo!
Heat the oven to 150 degrees C/ 300 F. Separate 3 eggs, put yolks in a bowl with the remaining whole egg and beat mix foamy. Add milk, bread crumbs, brown sugar and vanilla sugar and cinnamon. Cover the bottom of a pan with jam. Pour the creamy mixture of eggs and milk (if you think that it is very rare, add some more breadcrumbs). Bake for 45-50 minutes.
Beat three egg whites until they hardens, then slowly add the powdered sugar. Spread egg whites on top of the baked cream and bake for another 15-20 minutes, until the egg whites become golden.
Beat three egg whites until they hardens, then slowly add the powdered sugar. Spread egg whites on top of the baked cream and bake for another 15-20 minutes, until the egg whites become golden.
Serve warm!
After my small family killed this dessert, which took only 10 minutes, our pan looked like this:
To bi bilo to! Dobar tek!
Pusa, Ilina
That's it! Bon appetite!
Love, Ilina
Ja volim kuhati, i mogu mu jamieu odolit ( hehehe, nije moj tip ) šalim se... recepti su mu mrak, imam doma par njegovih kuharica... a ovo tvoje izgleda super... prazna tepsija kaže sve :)
OdgovoriIzbrišipusa
I die....
OdgovoriIzbrišiDon't Call Me Fashion Blogger
Facebook
Bloglovin'
volim ovu vasu rubriku na blogu ..pre neki dan sam sve do jednog recepta sejvovala i krecem redom da pravim svaki od njih....divnoooo....
OdgovoriIzbrišiDeluje jako ukusno a tako jednostavno!
OdgovoriIzbrišiSlažem se s tobom, ovo nije ono što mi smatramo pudingom, ali sudeći po tome kako je posuda na kraju izgledala, jako je ukusno.
OdgovoriIzbrišiOvo sutra pravim mom dragom!! :)
OdgovoriIzbrišiIzgleda mi tako ukusno!! :)
Ovo izgleda mljac, mljac.
OdgovoriIzbrišiMoram isprobati recept :D
Vi ste bili vrlo vrijedni za stolom,što je očiti dokaz koliko je bilo ukusno..jako mi se sviđa recept,ovo je kao neka inačica souflea..mmm njami:)
OdgovoriIzbrišiUff.....sta ti je ovo trebalo ;))))-ja bi ovo za dorucak-poshto samo tada priushtim sebi nesto slatko :) http://anitce.blogspot.com/
OdgovoriIzbrišiPredivno izgleda. :)
OdgovoriIzbrišiDevojke, na mom blogu imate sansu da osvojite predivnu ogrlicu. Vise informacija ovde http://welcometomyworld-tali.blogspot.com/2013/03/giveaway.html :)
I love making desserts and this one sounds heavenly and looks divine!Thanks for your visit sweety, have a great start to the week!
OdgovoriIzbrišizvuci odlicno, izgleda jos bolje i morace ovo da se isproba :D
OdgovoriIzbrišiNije mi dobro od ovakvih postova... :D
OdgovoriIzbrišiajme kako ovo dobro izgleda. ..:)
OdgovoriIzbrišiIsprobavam! Ne znam za druge, ali J.O. ni ja ne mogu odolijeti! Šarmantan je skroz na skroz :-)
OdgovoriIzbrišiYam,yam, looks like a dessert from heaven. No wonder your family ate all of it very quickly!
OdgovoriIzbrišiwww.impromp-two.blogspot.com
izgleda predobro a vjerujem da je okus još bolji!malo pitanjce: na kojoj se temperaturi treba peći?
OdgovoriIzbrišiNa 150 Celzijusa... :)
Izbrišimljac,mljac,mljac. kako finooo izgledaaa! <3
OdgovoriIzbrišimmmmh it must be delicious <3
OdgovoriIzbrišiwhat about following each other?
let me know :)
xx
veronica
Uh, ja Olivera obozaavaaaam! Ovo je tako dobar recept, moram ga isprobati <3
OdgovoriIzbrišimljac,odlično izgleda
OdgovoriIzbrišiOvo ne možeš ne voliti! :) <3 Njamiiii
OdgovoriIzbrišiidem mi voda na usta :D
OdgovoriIzbriši<3
http://elzanapjevic.blogspot.com/
jaoo kako ovo izgleda dobro... njam, njam... moracu da probam :)
OdgovoriIzbrišihej giveaway kod nas:http://lifestylenotesbyaf.blogspot.com/2013/03/firmoo-glesses-big-international.html
xoxo
njami, moram da probam!
OdgovoriIzbriši