10. 03. 2013.

Jaime Oliver's Pudding

Hello!

Zaista ne znam ima li itko tko voli kuhati, a da može odoljeti preslatkom Jamieu Oliveru ilitiga Golom Kuharu i njegovim brzim i jednostavnim jelima... Neki dan sam iz njegove kuharice "Sretni dani s Golim Kuharom" radila ovaj fenomenalni desert (uz manje izmjene), kojeg je on nazvao Kralj svih pudinga. Ja ga baš ne bih nazvala pudingom, ali nešto tako jednostavno i tako fino i ne bi trebalo opterećivati nekakvim imenima...Da vidimo što je potrebno:

Is there anyone who likes to cook and doesn't like adorable Jamie Oliver and his fantastic and simple receipes? The other day I found in his cookbook "Happy Days with Naked Chef" this fabulous and simple dessert called The King of all Puddings. Let's see what you need:



Sastojci/ingredients:

4 jaja/ 4 eggs
5 dl mlijeka/ 1 pint of milk
150 g krušnih mrvica/ 5 oz of breadcrumbs
85 g smeđeg šećera/ 3 oz of brown sugar
4 žlice šećera u prahu/ 4 table spoons of powder sugar
1 vanilin šećer/ 1 vanilla sugar
malo cimeta/ a little bit of cinnamon
4/5 žlica džema, najbolje nekog crvenog/ 4/5 tablespoons of jam, best some red one

Zagrijete pećnicu na 150 stupnjeva. Odvojite 3 jaja, žumanjke stavite u zdjelu s preostalim cijelim jajetom i pjenasto ih istucite. Dodajte mlijeko, krušne mrvice, smeđi šećer i vanilin šećer te cimet. Džemom prekrijte dno tepsije i razmažite ga. Prelijte ga kremastom mješavinom jaja i mlijeka (ukoliko vam se učini da je jako rijetko, dodajte još koju žlicu krušnih mrvica). Pecite oko 45-50 minuta.
Istucite tri bjelanjka dok ne očvrsnu, zatim lagano dodajte šećer u prahu. Snijeg od bjelanjca rasporedite na pečenu kremu i pecite još nekih 15-20 minuta, dok bjelanjci ne postanu divne zlatne boje. 
Poslužite toplo!



Heat the oven to 150 degrees C/ 300 F. Separate 3 eggs, put yolks in a bowl with the remaining whole egg and beat mix foamy. Add milk, bread crumbs, brown sugar and vanilla sugar and cinnamon. Cover the bottom of a pan with jam. Pour the creamy mixture of eggs and milk (if you think that it is very rare, add some more breadcrumbs). Bake for 45-50 minutes.
Beat three egg whites until they hardens, then slowly add the powdered sugar. Spread egg whites on top of the baked cream and bake for another 15-20 minutes, until the egg whites become golden.
Serve warm!
Nakon što je moja mala obitelj poharala ovaj desert, za što joj je trebalo svega 10 minuta, zdjela je izgledala ovako: 

After my small family killed this dessert, which took only 10 minutes, our pan looked like this: 

To bi bilo to! Dobar tek! 
Pusa, Ilina

That's it! Bon appetite! 
Love, Ilina

Broj komentara: 26:

  1. Ja volim kuhati, i mogu mu jamieu odolit ( hehehe, nije moj tip ) šalim se... recepti su mu mrak, imam doma par njegovih kuharica... a ovo tvoje izgleda super... prazna tepsija kaže sve :)


    pusa

    OdgovoriIzbriši
  2. volim ovu vasu rubriku na blogu ..pre neki dan sam sve do jednog recepta sejvovala i krecem redom da pravim svaki od njih....divnoooo....

    OdgovoriIzbriši
  3. Deluje jako ukusno a tako jednostavno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Slažem se s tobom, ovo nije ono što mi smatramo pudingom, ali sudeći po tome kako je posuda na kraju izgledala, jako je ukusno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo sutra pravim mom dragom!! :)
    Izgleda mi tako ukusno!! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo izgleda mljac, mljac.
    Moram isprobati recept :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Vi ste bili vrlo vrijedni za stolom,što je očiti dokaz koliko je bilo ukusno..jako mi se sviđa recept,ovo je kao neka inačica souflea..mmm njami:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Uff.....sta ti je ovo trebalo ;))))-ja bi ovo za dorucak-poshto samo tada priushtim sebi nesto slatko :) http://anitce.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  9. Predivno izgleda. :)
    Devojke, na mom blogu imate sansu da osvojite predivnu ogrlicu. Vise informacija ovde http://welcometomyworld-tali.blogspot.com/2013/03/giveaway.html :)

    OdgovoriIzbriši
  10. I love making desserts and this one sounds heavenly and looks divine!Thanks for your visit sweety, have a great start to the week!

    OdgovoriIzbriši
  11. zvuci odlicno, izgleda jos bolje i morace ovo da se isproba :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Nije mi dobro od ovakvih postova... :D

    OdgovoriIzbriši
  13. ajme kako ovo dobro izgleda. ..:)

    OdgovoriIzbriši
  14. Isprobavam! Ne znam za druge, ali J.O. ni ja ne mogu odolijeti! Šarmantan je skroz na skroz :-)

    OdgovoriIzbriši
  15. Yam,yam, looks like a dessert from heaven. No wonder your family ate all of it very quickly!
    www.impromp-two.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  16. izgleda predobro a vjerujem da je okus još bolji!malo pitanjce: na kojoj se temperaturi treba peći?

    OdgovoriIzbriši
  17. mljac,mljac,mljac. kako finooo izgledaaa! <3

    OdgovoriIzbriši
  18. mmmmh it must be delicious <3
    what about following each other?
    let me know :)
    xx
    veronica

    OdgovoriIzbriši
  19. Uh, ja Olivera obozaavaaaam! Ovo je tako dobar recept, moram ga isprobati <3

    OdgovoriIzbriši
  20. Ovo ne možeš ne voliti! :) <3 Njamiiii

    OdgovoriIzbriši
  21. idem mi voda na usta :D

    <3

    http://elzanapjevic.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  22. jaoo kako ovo izgleda dobro... njam, njam... moracu da probam :)

    hej giveaway kod nas:http://lifestylenotesbyaf.blogspot.com/2013/03/firmoo-glesses-big-international.html

    xoxo

    OdgovoriIzbriši

thanks for all your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...