20.02.2012.

Any ballerina and Pavlov’s dog would drool at the sight of this...

Pavlova torta dugo je bila na mom popisu prije nego što sam se odvažila konačno napraviti je...
Svaki strah povezan s neuspjehom u izradi ove torte potpuno je bezrazložan... beze kore uopće nije komplicirano napraviti ... tako da, kad god imate viška bjelanjaka s kojima ne znate što napraviti, savjetujem pripremu ove predivne tortice, koja se zaista topi u ustima...








Originalni receptić iz jedne je stare kanadske kuharice. Ja sam ga pronašla na ovoj stranici .
Jedine izmjene su te što sam u vrhnje za šlag umjesto šećera u prahu, dodala 2 vanilin šećera i malo ruma. Od voća, koristila sam ananas i breskve iz kompota, koji su mi, kao i bjelanjci, ostali od neki dan objavljene torte od sira, te višnje.
Tortu preporučam svima onima koji vole lagane i voćne torte. A čokoladoljupci neka se ne brinu, bit će i čokoladnih poslastica za njih, vrlo skoro! ;)







Pavlova cake has been on my to do list for a long time... Once I made it, I realized how simple it is to make this cake... I was afraid without a reason!
For those who like very light cakes with fruit in them, I recommend this cake.
This is the recepie;

For the ˝beze crust˝ / beze kore
6 egg-whites/ 6 bjelanjaka (tj. 5 većih ili 6 manjih)
220 g sugar/ 220 g šećera
1/2 teaspoon of vanilla extract/ pola žličice esencije vanilije
1 teaspoon vinegar/ 1 žličica octa (alkoholnog)

Filling/ nadjev
1/2 L cream/ pola litre slatkog vrhnja
2 vanilla sugar/ 2 vanilin šećera
rum
different frut/ razno voće prema željama


Draw 3 circles on backing paper, diameter of 18 cm.
Mix the egg-whites until they are very hard, than add little by little sugar, vinegar and vanilla extract until the mixture is hard and smooth (it doesn't take too long).
Put the mixtute on the circles, and then in the oven for 1 hour on 140 °C.
If you put all three circles on different level/height in the oven, you have to switch the position every 10 min, so that they would be backed even.
After an hour, turn off the oven, open it just a bit and leave the crusts inside for some time (half an hour).
Than take the crusts out of the oven an leave them for a few hours (or over night)
Then take the backing paper off and start layering them with cream you mixed with vanilla sugar and rum (I use 3 spoons of rum or more, but you can use as much as you like, or not use it at all).
And after every layer of cream, comes the fruit; as much as you like and what ever kind you like.
(I used pineapple, peaches and cherries from compot.)
On top you can put some chopped almonds if you like too.

I hope you like this cake!
Have a great day!
Love,  Stela


P.s. Puno, puno hvala našim dragim prijateljicama,  Hypnotic Mushroom, Nataši i Dragani na nominacijama! To nam mnogo znači! :)

Broj komentara: 48:

  1. Ooh that looks so good ^^ I've never tasted it!

    Thanks for the comment,
    have a great day!

    Satu
    Indie by Heart

    OdgovoriIzbriši
  2. Ispala je divno <3 i ja sam imala strah od ove torte ali zapravo je jako jednostavna za napraviti :) ja ju obožavam!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pavlova is one of my favourite desserts (I love anything with meringue!) and this one looks amazing!
    http://missbbobochic.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. ja sam našla ovo da gledam sada kada sam se vratila sa treninga, mrtva gladna! odlicno izgleda, rado bih je probala! :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Pavlova je predivna rado bih kić,ali ipak čekam i čokoladne slastice:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jel držite slastičarnu? bavite se izradom torti i slastica kao vrstom zarade? ili hobija? radite prekrasne torte i kolače!

    http://worldisrunway.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. torte i kolači su za sada samo moj hobi i izvor najvećeg zadovoljstva... a jednog dana... tko zna! :)
      p.s. hvala ti!

      Izbriši
    2. super, jako su lijepi :) nadam se da ćeš jednoga dana praviti ih i za dr ljude koji će se isto tako veseliti njima kao što tebe čine sretnom :)

      Izbriši
  7. Mene ovo ozračje, lampa, ime torte, sve podsjeća na Anu Kraenjinu...ne znam zašto :D

    Juraj

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne volim beze. Taman sam prije nego što je Pavlova bila na blogerskim igricama isprobala jedan sitniji beze kolač i utvrdila da nema smisla ni Pavlovu raditi. S ovog smo pogulili voće i čokoladu, a kora je ostala :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja recimo ne volim beze kore za ledeni vjetar jer su nekako ˝žilave˝, ove iz pavlove su mi savršene, mekane kao munchmallow...

      Izbriši
  9. vas blog i recepti ce me samo zdebljati!!! ;) preslasno izgleda :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako samo prekrasno izgleda *o*
    Davno sam čula za nju i vidjela recept negdje na TV ali nikad se nisam usudila napraviti je. Nekako mi se čini preuzvišena :P
    Moram probati napraviti pa kud puklo da puklo :D

    http://ladybug4sunflower.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. ouw! how can you crop the cake like that??ouw,ouw...hehe...looks so sweet! and must be the taste too...
    inspiring ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Delicious! :)

    I invite you to
    http://fashion-whoknow.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  13. Pavlova is one of my favourite desert!
    This one look so tasty!

    OdgovoriIzbriši
  14. AHhhh a berry trifle? I'm trying to eat healthy...and now all I'll think about this afternoon is berry trifle!

    OdgovoriIzbriši
  15. oh my god that looks so delicious and yummy!!!!

    OdgovoriIzbriši
  16. Dakle stvarno ... izgleda ludo!!!!!! Mljac!

    OdgovoriIzbriši
  17. Mmmmmljac! Ovo moram svakako probati! :) <3

    OdgovoriIzbriši
  18. Beautiful blog :):) i'm following you, visit my blog if you want :)
    Anordinarylifestylebook.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  19. ja cu prestati da pratim vas blog ukoliko uz slike ne obezbedite kolac i sa moje strane ekrana :D
    ovo izgleda toliiiiiko dobro i ukusno da verujem da cu i sama pokusati ovo da napravim, ne deluje tesko :)
    fotke su fantazija :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Wow! It looks so yummy! I love it :)

    OdgovoriIzbriši
  21. mmmmm...pratim nazad :)

    fashionableroad.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  22. Oh my god.. can that look even better and more yummy?!?!

    xx

    OdgovoriIzbriši
  23. Topim se i dok je samo gledam, izgleda preukusno!:)

    OdgovoriIzbriši
  24. I ja volim ovu divnu tortu! I stvarno, kad god imam visak belanaca, pravim ju. Super je i u obliku malih, pojedinacnih tortica... :)

    OdgovoriIzbriši
  25. mmm izgleda divno, mora da je jako ukusna:)

    OdgovoriIzbriši
  26. wow - so delish!

    Hope you had a great weekend my dear!

    OdgovoriIzbriši
  27. Njam. njam njam. Ali ja to ne bi pravilaaa, ja bih da mi naprave hahaha :D evo reći ću da za rođendan od prijateljica želim samo torte :D

    OdgovoriIzbriši
  28. Mmmmmmmmmmm!!!! Delicius!!!
    Kisses from spin!!
    www.atacadas.com

    OdgovoriIzbriši
  29. Izgleda jaaako ukusno!
    Kora mi izgleda baš fino i hrskavo.
    Možda nekad pokušam. ♡

    OdgovoriIzbriši
  30. Mmmm...to izgleda socno!
    Moracu da probam! ^^

    OdgovoriIzbriši
  31. Delicious cake !! pavlova is amazing....hummy

    Kisses, Alexandra

    OdgovoriIzbriši
  32. jaoooooo...kakva divna poslastica....

    OdgovoriIzbriši
  33. ijaoj, nije mi dobro koliko je ovo dobrooo!:):)

    OdgovoriIzbriši
  34. This looks amazing. Definitely following. Hope you'll come check my blog out as well

    Sergeantfox,blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  35. WOW I've never seen a cake like that! It looks sooo good!

    OdgovoriIzbriši

thanks for all your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...