Pavlova torta dugo je bila na mom popisu prije nego što sam se odvažila konačno napraviti je...
Svaki strah povezan s neuspjehom u izradi ove torte potpuno je bezrazložan... beze kore uopće nije komplicirano napraviti ... tako da, kad god imate viška bjelanjaka s kojima ne znate što napraviti, savjetujem pripremu ove predivne tortice, koja se zaista topi u ustima...
Originalni receptić iz jedne je stare kanadske kuharice. Ja sam ga pronašla na ovoj stranici .
Jedine izmjene su te što sam u vrhnje za šlag umjesto šećera u prahu, dodala 2 vanilin šećera i malo ruma. Od voća, koristila sam ananas i breskve iz kompota, koji su mi, kao i bjelanjci, ostali od neki dan objavljene torte od sira, te višnje.
Tortu preporučam svima onima koji vole lagane i voćne torte. A čokoladoljupci neka se ne brinu, bit će i čokoladnih poslastica za njih, vrlo skoro! ;)
Pavlova cake has been on my to do list for a long time... Once I made it, I realized how simple it is to make this cake... I was afraid without a reason!
For those who like very light cakes with fruit in them, I recommend this cake.
This is the recepie;
For the ˝beze crust˝ / beze kore
6 egg-whites/ 6 bjelanjaka (tj. 5 većih ili 6 manjih)
220 g sugar/ 220 g šećera
1/2 teaspoon of vanilla extract/ pola žličice esencije vanilije
1 teaspoon vinegar/ 1 žličica octa (alkoholnog)
Filling/ nadjev
1/2 L cream/ pola litre slatkog vrhnja
2 vanilla sugar/ 2 vanilin šećera
rum
different frut/ razno voće prema željama
Draw 3 circles on backing paper, diameter of 18 cm.
Mix the egg-whites until they are very hard, than add little by little sugar, vinegar and vanilla extract until the mixture is hard and smooth (it doesn't take too long).
Put the mixtute on the circles, and then in the oven for 1 hour on 140 °C.
If you put all three circles on different level/height in the oven, you have to switch the position every 10 min, so that they would be backed even.
After an hour, turn off the oven, open it just a bit and leave the crusts inside for some time (half an hour).
Than take the crusts out of the oven an leave them for a few hours (or over night)
Then take the backing paper off and start layering them with cream you mixed with vanilla sugar and rum (I use 3 spoons of rum or more, but you can use as much as you like, or not use it at all).
And after every layer of cream, comes the fruit; as much as you like and what ever kind you like.
(I used pineapple, peaches and cherries from compot.)
On top you can put some chopped almonds if you like too.
I hope you like this cake!
Have a great day!
Love, Stela
P.s. Puno, puno hvala našim dragim prijateljicama, Hypnotic Mushroom, Nataši i Dragani na nominacijama! To nam mnogo znači! :)
Ooh that looks so good ^^ I've never tasted it!
OdgovoriIzbrišiThanks for the comment,
have a great day!
Satu
Indie by Heart
Ispala je divno <3 i ja sam imala strah od ove torte ali zapravo je jako jednostavna za napraviti :) ja ju obožavam!!!
OdgovoriIzbrišiPavlova is one of my favourite desserts (I love anything with meringue!) and this one looks amazing!
OdgovoriIzbrišihttp://missbbobochic.blogspot.com/
ja sam našla ovo da gledam sada kada sam se vratila sa treninga, mrtva gladna! odlicno izgleda, rado bih je probala! :))
OdgovoriIzbrišiIzgleda mljac :))
OdgovoriIzbrišiPavlova je predivna rado bih kić,ali ipak čekam i čokoladne slastice:)
OdgovoriIzbrišiJel držite slastičarnu? bavite se izradom torti i slastica kao vrstom zarade? ili hobija? radite prekrasne torte i kolače!
OdgovoriIzbrišihttp://worldisrunway.blogspot.com/
torte i kolači su za sada samo moj hobi i izvor najvećeg zadovoljstva... a jednog dana... tko zna! :)
Izbrišip.s. hvala ti!
super, jako su lijepi :) nadam se da ćeš jednoga dana praviti ih i za dr ljude koji će se isto tako veseliti njima kao što tebe čine sretnom :)
IzbrišiMene ovo ozračje, lampa, ime torte, sve podsjeća na Anu Kraenjinu...ne znam zašto :D
OdgovoriIzbrišiJuraj
Ne volim beze. Taman sam prije nego što je Pavlova bila na blogerskim igricama isprobala jedan sitniji beze kolač i utvrdila da nema smisla ni Pavlovu raditi. S ovog smo pogulili voće i čokoladu, a kora je ostala :D
OdgovoriIzbrišija recimo ne volim beze kore za ledeni vjetar jer su nekako ˝žilave˝, ove iz pavlove su mi savršene, mekane kao munchmallow...
Izbrišivas blog i recepti ce me samo zdebljati!!! ;) preslasno izgleda :D
OdgovoriIzbrišiI am not a ballerina nor a dog but I am drooling....
OdgovoriIzbrišiDon't Call Me Fashion Blogger
Bloglovin'
Facebook
Kako samo prekrasno izgleda *o*
OdgovoriIzbrišiDavno sam čula za nju i vidjela recept negdje na TV ali nikad se nisam usudila napraviti je. Nekako mi se čini preuzvišena :P
Moram probati napraviti pa kud puklo da puklo :D
http://ladybug4sunflower.blogspot.com/
ouw! how can you crop the cake like that??ouw,ouw...hehe...looks so sweet! and must be the taste too...
OdgovoriIzbrišiinspiring ;)
Delicious! :)
OdgovoriIzbrišiI invite you to
http://fashion-whoknow.blogspot.com/
Pavlova is one of my favourite desert!
OdgovoriIzbrišiThis one look so tasty!
AHhhh a berry trifle? I'm trying to eat healthy...and now all I'll think about this afternoon is berry trifle!
OdgovoriIzbrišiYummy! This looks so nice :P
OdgovoriIzbrišiVIEW FROM HEELS
oh my god that looks so delicious and yummy!!!!
OdgovoriIzbrišiDakle stvarno ... izgleda ludo!!!!!! Mljac!
OdgovoriIzbrišiMmmmmljac! Ovo moram svakako probati! :) <3
OdgovoriIzbrišiJao ovo izgleda savršeno :))))
OdgovoriIzbrišiUfff kako ovo njami izgleda <3
OdgovoriIzbrišiBeautiful blog :):) i'm following you, visit my blog if you want :)
OdgovoriIzbrišiAnordinarylifestylebook.blogspot.com
ja cu prestati da pratim vas blog ukoliko uz slike ne obezbedite kolac i sa moje strane ekrana :D
OdgovoriIzbrišiovo izgleda toliiiiiko dobro i ukusno da verujem da cu i sama pokusati ovo da napravim, ne deluje tesko :)
fotke su fantazija :)
Wow! It looks so yummy! I love it :)
OdgovoriIzbrišimmmmm...pratim nazad :)
OdgovoriIzbrišifashionableroad.blogspot.com
Oh my god.. can that look even better and more yummy?!?!
OdgovoriIzbrišixx
Topim se i dok je samo gledam, izgleda preukusno!:)
OdgovoriIzbrišihave a nice evening!
OdgovoriIzbrišiDon't Call Me Fashion Blogger
Facebook
Bloglovin'
I ja volim ovu divnu tortu! I stvarno, kad god imam visak belanaca, pravim ju. Super je i u obliku malih, pojedinacnih tortica... :)
OdgovoriIzbrišimmm izgleda divno, mora da je jako ukusna:)
OdgovoriIzbrišiTorta izgleda odlicno!:)
OdgovoriIzbrišiwow - so delish!
OdgovoriIzbrišiHope you had a great weekend my dear!
Njam. njam njam. Ali ja to ne bi pravilaaa, ja bih da mi naprave hahaha :D evo reći ću da za rođendan od prijateljica želim samo torte :D
OdgovoriIzbrišiMmmmmmmmmmm!!!! Delicius!!!
OdgovoriIzbrišiKisses from spin!!
www.atacadas.com
Izgleda jaaako ukusno!
OdgovoriIzbrišiKora mi izgleda baš fino i hrskavo.
Možda nekad pokušam. ♡
Mmmm...to izgleda socno!
OdgovoriIzbrišiMoracu da probam! ^^
Delicious cake !! pavlova is amazing....hummy
OdgovoriIzbrišiKisses, Alexandra
jaoooooo...kakva divna poslastica....
OdgovoriIzbrišiOMG <3
OdgovoriIzbrišiijaoj, nije mi dobro koliko je ovo dobrooo!:):)
OdgovoriIzbrišiThis looks amazing. Definitely following. Hope you'll come check my blog out as well
OdgovoriIzbrišiSergeantfox,blogspot.com
WOW I've never seen a cake like that! It looks sooo good!
OdgovoriIzbrišiYummy! Following you back :)
OdgovoriIzbriši