17. 02. 2012.

Fancy a slice?

Tajna sretnog života nalazi se u sitnicama. Ponekad je to slasna kriška fine torte od sira iz koje vire komadići ananasa i breskve. Jer ne postoji dan kojeg komad dobrog deserta ne bi mogao uljepšati... barem meni. :)
Za one slične meni, slijedi recept za ovu fotogeničnu biskvitnu tortu od sira s voćem.













Sastojci/ ingredients:

biskvit/ biscuit
6 jaja/ 6 egs
175 g šećera/ 175 g sugar
1 vanilin šećer/ 1 vanilla sugar
120 g brašna/ 120 g flour
80 g jestivog škroba/ 80 g edible starch
1 prašak za pecivo/ 1 backing powder

Nadjev/ filling
10 listića želatine / 10 leafs of gelatin
4 žumanjka/ 4 yolks
2 žlice soka od limuna/ 2 spoons of lemon juice
150 g šećera/ 150 g sugar
1 vanilin šećer/ 1 vanilla sugar
4 žlice ruma/ 4 spoons of rum
400 g slatkog vrhnja/ 400  g cream
500 g svježeg sira/ 500 g fresh cheese
150 g bresaka i 150 g ananasa iz kompota/ 150 g pineapple and 150 g peach from compote
6 žlica marmelade/ 6 spoons of jam

Izmiksajte žumanjke s polovicom šećera i vanilin šećerom, a bjelanjke s drugom polovicom šećera. Sjedinite obje smjese i dodajte ostale sastojke, dobro izmješajte i stavite peći na 175 °C oko 35 minuta.

Namočite želatinu, žumanjke kuhajte na pari sa sokom od limuna, šećerom, vanilin šećerom i rumom. Maknite s pare te dodajte ocijeđenu želatinu, pa sir, tučeno slatko vrhnje i na kraju narezano voće.

Ohlađeni biskvit prerežite, te svaku polovicu premažite marmeladom. U kalup stavite polovicu biskvita, zatim kremu i gornju polovicu biskvita. Držite u frižideru 4 sata, prije nego što idete rezati tortu. Možete je ukrasiti šećerom u prahu.

Nadam se da vam se ovaj receptić sviđa! :)
Čitamo se uskoro!


Mix the yolks with half of sugar and vanilla sugar. Mix the egg-whites with the rest of the sugar, and than mix them with yolks, flour, starch and baking powder. Combine everything well, and put in the oven for 35 minutes, on 175 °C.

Prepare the gelatin (put it in the water). Cook the yolks with lemon juice, sugar, vanilla sugar and rum on steam, mix all the time, put it away and then  then add  gelatin, cheese and whipped cream.
Then add sliced fruit. 

When the biscuit is cold, slice it in two halfs, cover both with jam and put filling in the middle (base has to be in the mold, then comes the filling, and then the upper part).
Leave it in the fridge for 4 hours.
(you can decorate it with powder sugar like I did)

Hope you like it! 
Let me know if you do! :)

Stela

p.s. U slijedećem postu receptić za prekrasnu tortu za koju se mogu iskoristiti bjelanjci koji su ostali od ove. 


Broj komentara: 38:

  1. Uhh..puno ti hvala :)
    Čini se jako jednostavna! :)
    Za 8. mart ću je praviti dragom, on ionako voli ove kolačiće sa sirom :D
    (znam da je 8.mart dan žena ali imam neki čudan "ritul" da kupim dragom poklon onda kada se najmanje nada, kao npr za MOJ rođendan i za osmi mart pa ću ovaog osmog marta pokušati sa ovom troticom) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sviđa mi se taj ritual! :) sretno, nadam se da će mu se svidjeti!

      Izbriši
  2. Obozavam ovu kremu od sira!! Jedna od najdrazih! :D

    J.

    OdgovoriIzbriši
  3. mmmmmmm,bas lijepo izgleda.a tek mogu da zamislim kakvog je ukusa...

    OdgovoriIzbriši
  4. da, dobar desert puno toga spašava, ipak, ovakav dan čak ni to :(


    Torta je prekrasno ukrašena i izgleda mljac, a ideja da se posluži na ogledalu je djelo genija!

    OdgovoriIzbriši
  5. ovo izgleda kao ruska bajka! divno! :)

    http://belgradefairy.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Izgleda taaaaako savršeno. :)


    xoxo
    Antonia

    OdgovoriIzbriši
  7. Uhhh torta je prava ljepotica,savršena mi po svakom sastojku:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nisam ljubitelj želatine i nju sam prvu zapazila na popisu sastojaka. Radim sličnu tortu (http://cake-cookie-pie.blogspot.com/2011/11/torta-od-sira-s-mandarinama.html) i želatinu sam u potpunosti izostavila, iako je bila na popisu namirnica, a krema je svejedno čvrsta.

    Sad vidim da ću tortu moći raditi i kad bude sezona breskvi, jedva čekam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da bi i ova krema mogla biti dovoljno čvrsta i bez želatine... definitivno sam mislila slijedeći put smanjiti broj listića želatine, pa vidjeti kako će ispasti... a ova tvoja s mandarinicama je baš divna!!! :)

      Izbriši
  9. I can't understund but I see... !♥
    http://palermostreetstyle.blogspot.com/ for my eyes this is delicious

    OdgovoriIzbriši
  10. I certainly would love a slice of this delicious cake - so beautiful too. I think I'll try this - Thank you for the recipe (and for your comment on my blog too!)
    http://missbbobochic.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. Svidja! Predobro izgleda i imam vecinu sastojaka, ovo ide na meni ovih dana

    OdgovoriIzbriši
  12. Ooh looks so so yum! It has to taste great with the fruit in there :)

    B&M from
    http://bananaandmandarina.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  13. Meni se jako sviđa dodatak voća u svježi sir daje jednu posebnu notu a tvoja je zaista lijepa.

    OdgovoriIzbriši
  14. mmm pyyyyyychaaa!!!
    I want this cake:)

    xoxo
    from poland

    OdgovoriIzbriši
  15. mmm, ovo izgleda savrseeeenoo! divno je ukraseno...kao iz casopisa...=)

    OdgovoriIzbriši
  16. uhuh, ovo vam izgleda kao da je za Britansku kraljicu licno spremano, sa sve ovim preslatkim soljicama i cajnikom :) divno i ukusno izgleda :)
    fotke su vam predobre, volim taj starinski fazon :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Torta izgleda savrseno.. :)

    OdgovoriIzbriši
  18. mene odusevilo kak si napravila ovaj secerni ukras sa cipkom...super super :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Baš vam je fora ovaj uzorak tabletića na torti.. super ideja.. :)
    Baš sam se sjetila, imam jedan receptić za vas.. odah me podsjeti na vas, čim pročitam ime vašeg bloga..
    http://charmpam.blogspot.com/2012/02/white-chocolate-peppermint-cocoa.html

    OdgovoriIzbriši
  20. divan čajnik, odlično si ukrasila tortu :)

    http://worldisrunway.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  21. Wow this looks so gorgeous and delicious! Wish I had pieces like that.
    I would be happy if you visited my blog too and if you decide to follow - let me know! Lilly x

    OdgovoriIzbriši
  22. mljaccc! obožavam tortice! <3

    http://myfashionnook.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  23. YUM! Double layered cake with pineapple? This looks heavenly!

    OdgovoriIzbriši
  24. napravila sam nesto slicno, moja imala samo komadice breskve!! Njam..uz kavu pogotovo :))

    xx Ingrid

    http://eaudeglam.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  25. mmmm izgleda super, moracu pokusat napravit!

    fashionableroad.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  26. Divan recept, ovaj presjek izgleda fantastično!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  27. I adore the cake - so gorgeous, and the mirror tray you used!!!

    Come follow my blog darling! xx
    http://cecylia.com

    OdgovoriIzbriši
  28. the cake looks so good! i want a piece!! (:

    lepinkbow.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  29. Omg, opet ja po noci gledam sve ovo, a ne mogu da zivim bez slatkisa, a jos kada vidim da je sve domace!!!A zelim jedno parce!!
    Slike su tako lepe.Volim vase cajnike, soljice i sve te lepe dekoracije.
    Hvala vam na divnim komentarima, bas mi znace!!!~~)))

    OdgovoriIzbriši
  30. Aaah! Really would love to have a piece just now...

    "I" is for Isabel

    OdgovoriIzbriši

thanks for all your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...